Auteur Topic: Grootverdieners boeren goed in 2010 : Stadtlander  (gelezen 3217 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline webmaster

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 172
  • Geslacht: Man
  • local historian
  • -Locatie: Willem van Beierenstraat
Grootverdieners boeren goed in 2010 : Stadtlander
« Gepost op: augustus 10, 2011, 06:11:11 pm »
Grootverdieners boeren goed in 2010 : Stadtlander

Plaatselijk 'recordhouder' onder de bestuurders met een vaste baan is Ton Ringersma, baas van woningcorporatie Wonen West Brabant (inmiddels opgegaan in Stadlander). Hij genoot in 2010 een inkomen van 280.873 euro. In 2009 moest Ringersma nog rondkomen van 211.131 euro.

Dat het salaris van Ringersma in 2010 zo sterk steeg, komt volgens hem door een samenloop van omstandigheden. Vanaf 2010 krijgt hij een volledig vast salaris, terwijl eerder een deel variabel was. Dat betekent dat de variabele beloning over 2009 er in 2010 nog voor het laatst bovenop kwam. Bovendien is een regeling met Ringersma ter voorkoming van een pensioengat in één keer afgekocht. Daarnaast kreeg Ringersma in 2010 een extraatje van 7.500 euro wegens 'bijzonder goed functioneren'.

Woningcorporaties besteden geld vooral aan zichzelfPDF
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2011, 02:41:34 pm door webmaster »

Offline webmaster

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 172
  • Geslacht: Man
  • local historian
  • -Locatie: Willem van Beierenstraat
Passend toewijzen: huren naar inkomen
« Reactie #1 Gepost op: maart 26, 2016, 03:14:11 pm »
In http://thuis.stadlander.nl/magazine/thuis-editie-07/huren-naar-inkomen/
stond een stuk  over passend toewijzen huur naar inkomen daar heb ik al volgt op gereageerd:

Het ware beter geweest als, ook in het verleden, de woningcooperaties beter hadden gekeken, dat huishoudens met te hoge inkomens niet in voor hen te goedkope woningen terecht waren gekomen, het zgn. scheefwonen dus, in iedere huurovereenkomst stond dat huurders de woningcooperaties op de hoogte moesten houden van veranderde (financiele) situaties, dat is vanaf jaren 1970-2000 nooit gecheckt zelfs niet met steekproeven, en toen werd de huursubsidie/huurtoeslag in meeste gevallen nog verrekend door de woningcooperaties, dus die wisten ook de inkomensgegevens.

Dan hadden huurders met een laag inkomen nu zelfs geen huurtoeslag nodig gehad.  Toen ik daar jaren geleden de Stichting Beter Wonen, Tholen op attenteerde zei hij dat klopt, maar als we dat nu zouden doen, moet 3/4 van 't eiland wat van ons huurt verhuizen. 

Ook nu nog worden nieuwe huurwoningen, ook na sloop van oude buurten, op een huurprijs gezet van een paar euro onder de aftoppingsgrens.
Huurtoeslag, scheefwonen, hoge huurprijzen zijn dus vooral te wijten aan de woningcooperaties omdat ze hun eigen regels in de huurovereenkomsten niet opvolgden en uitvoerden en de overheid.

Dit zou in een klap kunnen worden opgelost door inkomensafhankelijk huren, net als vroeger uitgevoerd via de woningcooperaties, niet meer via belastingdienst, Aan de hand van inkomensgegevens kan dan gekeken worden welke huur bij welke huurder past, dus een huurder met hoog inkomen in een goedkope kale huur woning kan of veel meer betalen of zich opgeven voor verhuizing naar een duurdere woning. Een huurder met een laag inkomen EN huurtoeslag in een dure kale huur woning betaalt dan stukken minder huur en krijgt GEEN huurtoeslag meer, en dan is t wachten tot die vraag en aanbod op elkaar past, op kosten huurders hoge inkomens, die jaren te goedkoop hebben gehuurd uiteraard. 
Volgens CBS krijgt maar 30% van de huurders huurtoeslag.

En ja dat betekent een volksverhuizing.


P.S. Ik was samen met D.F. van Riet uit Sint-Maartensdijk  de oprichters van de Huurderbelangenvereniging Samen Sterk
http://hvsamensterktholen.nl/
« Laatst bewerkt op: maart 26, 2016, 03:17:28 pm door webmaster »